Blog - Ben jij al uitgeleerd?

Onze cursisten leren op latere leeftijd een vreemde taal. Een van de vragen die vaak aan ons gesteld wordt is: ben ik niet te oud om een taal te leren?

Een logische gedachte. Het is algemeen bekend dat een kind een vreemde taal sneller en beter leert dan een volwassene. Een vreemde taal leren op latere leeftijd is een hele klus, maar het is zeker niet onmogelijk.

 

Om je alvast op weg te helpen, zetten wij wat tips voor je op een rij:  

  1. Luisteren

Door goed te luisteren naar de taal die je wilt leren, leer je klanken herkennen, ontwikkel je woordenschat en herken je de structuur van zinnen. Dit maakt het volgen van gesprekken eenvoudiger.

        2. Leer blended

Vertrouw niet op één methode om een taal te leren. Natuurlijk kun je uit een boek leren, maar het is beter om jezelf onder te dompelen in de taal. Luister dus naar muziek, kijk tv-programma’s, lees het nieuws en probeer te praten met native speakers.

        3. Zoek een taalmaatje

Met een taalmaatje kun je op een leuke manier aan je taalvaardigheid werken. Het grote voordeel van een taalmaatje is dat je er beiden iets aan hebt, je bent dus allebei gemotiveerd. Jouw taalmaatje wilt namelijk jouw taal leren (bijvoorbeeld Nederlands of Engels) en jij wilt de taal leren die jouw taalmaatje spreekt. Zo leer je van elkaar door leuke gesprek te voeren, hoe makkelijk kan het zijn!

        4. Heb geduld

Toegegeven, het leren van een vreemde taal als volwassene gaat niet zo makkelijk als vroeger. Maar door zo veel mogelijk met de taal bezig te zijn zal je merken dat het steeds beter gaat. Het kost tijd en toewijding, maar het resultaat mag er zijn! Die eerste succesvolle meeting met je anderstalige collega is het bewijs!  

Heb jij nog meer tips? Laat het ons dan weten! 

Reageren

< Terug naar overzicht