Deze apps helpen je bij het leren van een taal

Een taal leren met een app, heb jij het al eens geprobeerd? Er zijn talloze apps beschikbaar die je helpen om een nieuwe taal te leren, of om je taalkennis te onderhouden. Je smartphone kan dus een hulpmiddel zijn bij het leren van een taal. Maar welke apps zijn nu echt handig? Wij zetten er een paar voor je op een rij.  

  • Duolingo

Duolingo is een van de bekendste apps om een nieuwe taal te leren. Je kunt verschillende talen kiezen om te leren. Hou er wel rekening mee dat de app in het Engels is, dus dat je moet schakelen tussen Engels, Nederlands en de taal die je wil leren. Duolingo begint met de basiskennis van een taal. Je oefent eenvoudige woordjes en zinnen. Door te oefenen kun je een level halen en hiermee scoor je punten. Je hebt dus het gevoel dat je een spel speelt in plaats van woordjes en zinnen aan het leren bent. Ook stuurt de app je reminders als het weer tijd is om te oefenen. Zo blijf je met de taal bezig. De app spreekt ook woorden en zinnen uit, zodat je kunt oefenen met de uitspraak. Deze app is dus een aanrader als je tijdens je volgende vakantie op het terras een biertje wilt kunnen bestellen!

  • Babbel

Babbel is beschikbaar voor verschillende talen. Let dus goed op dat je de juiste app download. Voor je kunt beginnen met oefenen doorloop je het configuratieproces en kies je jouw startniveau (beginner of advanced). De app laat je plaatjes zien waarbij je het goede antwoord moet kiezen. Zo leer je snel nieuwe woorden. Ook spreekt Babbel het antwoord uit zodat je meteen weet hoe het woord klinkt. Houd je oortjes dus bij de hand als je onderweg bent en even wilt oefenen! Babbel is de eerste les gratis, maar daarna wordt de app (helaas) betaald.

  • Google Translate

Wie kent het niet, vertalen met Google? Je kunt Google Translate niet alleen via internet gebruiken, maar het is ook als app te krijgen. Je geeft een tekst in en de app herkent zelf de doeltaal en vertaalt de tekst. Je kunt zelfs met je camera een tekst scannen die de app dan vertaald. Deze app vertaalt dus alles wat je ziet!

  • Anki

Ken jij het nog, woordjes leren met flashcards? Anki is een app die gebaseerd is op deze manier van leren. Aan de ene kant van het kaartje staat het Nederlandse woord, en aan de andere kant van het kaartje de vertaling in de taal die jij wil leren. Je haalt het kaartje uit het eerste bakje en oefent het woord. Zodra je het antwoord vijf keer goed hebt gegeven, stop je het kaartje in het tweede bakje. Na een paar dagen ga je het tweede bakje langs. Alle goede antwoorden gaan in het derde bakje, de foute antwoorden terug naar het eerste bakje. Zo kun je blijven oefenen. Op de website van Anki kun je de kaartjes gratis downloaden voor jouw account. De app voor Iphone is helaas niet gratis. De onofficiële versie voor android wel en heet AnkiDroid. Via jouw account op de website kun je de kaartensets importeren in de app.

Ken jij een van deze apps, of gebruik jij juist een andere? Laat ons jouw ervaring weten!

Reageren

< Terug naar overzicht