Veelgestelde vragen

Voordelen online klaslokaal

Lessen volgen via het online klaslokaal kent veel voordelen:

  1. Door het volgen van een cursus of training via het online klaslokaal bespaar je veel (reis)tijd.
  2. Een cursus of training via het online klaslokaal heeft geen vaste locatie. Je volgt lessen vanaf huis, je werk of een andere plek.
  3. De les is tijdsonafhankelijk omdat je elke week met de docent kunt afstemmen wanneer je les hebt.
  4. Het volgen van een cursus of training via het online klaslokaal is eenvoudig.
  5. Het volgen van een cursus of training via het online klaslokaal is interactief.
  6. Je leert je medecursisten kennen doordat je met elkaar kunt praten, elkaar ziet en met elkaar kunt chatten. Je kunt elkaar buiten de les om ook nog vragen stellen.
  7. Indien je een les mist kun je de opname hiervan opvragen bij de docent. Zo blijf je altijd op de hoogte.

Neem contact met ons op voor meer informatie over een cursus via het online klaslokaal.


Het Europees Referentiekader (ERK)

Het Europees Referentiekader (ERK) of Common European Framework of Reference (CEFR) bepaalt op welk niveau iemand een vreemde taal beheerst. Het ERK kent vijf taalvaardigheden: lezen, luisteren, gesprekken voeren, spreken en schrijven. Verder kent het ERK zes niveaus van taalbeheersing, van beginner tot near-native.

De ERK niveaus worden in het kort beschreven:


- Basisgebruiker/beginner (niveau A1/A2)

A1: Je bent in staat dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen te gebruiken. Je kunt jezelf voorstellen en eenvoudige vragen stellen.

A2: Je bent in staat zinnen en veelvoorkomende uitdrukkingen te begrijpen. Je kunt communiceren over simpele en alledaagse kwesties. Je kunt in eenvoudige bewoordingen over jezelf en je achtergrond vertellen.


- Onafhankelijke gebruiker/half-gevorderd (niveau B1/B2)

B1:Je begrijpt de belangrijkste punten uit standaardteksten over eenvoudige onderwerpen die voorkomen op werk, school of in je vrije tijd. Je kunt eenvoudige gesprekken voeren met moedertaalsprekers. Je kunt ervaringen, dromen en verwachtingen beschrijven en je mening geven.

B2: Je begrijpt de hoofdgedachte uit een ingewikkelde tekst. Je kunt jezelf zo vloeiend en spontaan uitdrukken dat je een normaal gesprek met moedertaalsprekers kunt voeren. Je kunt een duidelijke tekst produceren over dicerse onderwerpen en je kunt jouw standpunten in een discussie uiteenzetten.


- Vaardig gebruiker/gevorderd (niveau C1/C2)

C1: Je kunt flexibel en effectief met de taal omgaan in beroepsmatige, academische en sociale situaties. Je kunt veeleisende teksten begrijpen en jezelf vloeiend en spontaan uitdrukken.

C2: Je kunt vrijwel alles wat je hoort of leest begrijpen. Je kunt jezelf spontaan, vloeiend en precies uitdrukken en begrijpt de fijne nuances in de betekenis van woorden en zinnen.

Wil je weten welk niveau jij hebt? Neem dan contact met ons op om een gratis niveau toets te doen.


Meer dan taal alleen

Cursito biedt zakelijke taalcursussen aan, maar wij hebben een breed netwerk aan partnerorganisaties met wie wij ook andere cursussen en trainingen organiseren. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.


Onderwerp van een cursus niet op onze website?

Staat het onderwerp van de cursus of training die je zoekt niet op onze website? Geen probleem!

Je kunt gerust contact met ons opnemen om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. Cursito heeft een breed netwerk aan docenten. Deze docenten zijn gekwalificeerd in diverse onderwerpen. De kans is groot dat wij iets voor jou kunnen betekenen.


Taalcursus door heel Nederland

Wij verzorgen in-company taalcursussen, of taalcursussen op een flexibele locatie door heel Nederland. Deze taalcursussen worden altijd gestuurd vanuit een aanvraag van een bedrijf. Wij zijn actief in verschillende regio's, voornamelijk in het Zuid-Oosten van Nederland. Het is echter ook mogelijk om op andere locaties les te volgen. Je vindt ons in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland in de volgende steden:

Woon je niet in de buurt van een van deze steden, maar zoek je toch een zakelijke taalcursus? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.


Internetverbinding, webcam en microfoon

Als je een cursus of training volgt via het online klaslokaal heb je een webcam en een microfoon nodig. Vaak zitten deze ingebouwd in een laptop. Als dit niet het geval is dan dien je een losse webcam en headset te gebruiken. Ook heb je een stabiele internetverbinding nodig. Deze verbinding kan tot stand komen via WiFi of via een kabel vanaf je router.


Download de app

Het online klaslokaal is ook beschikbaar via een app die je eenvoudig kan downloaden via jouw appstore. De app werkt op Android en iOS.

Je kan zo eenvoudig aan de lessen deelnemen met je smartphone of tablet. De voorkeur gaat echter uit naar het volgen van de lessen met een laptop of PC.

Nadat je je hebt aangemeld voor een training via het online klaslokaal zal je hierover informatie ontvangen.


Bewijs van deelname

Als je bij ons een training hebt gevolgd kun je een bewijs van deelname aan de training opvragen. Dit is een certificaat waarmee je kan aantonen dat je hebt deelgenomen aan de training.

Taalcursussen

Voor de taalcursussen word je, indien gewenst, voorbereid op een officieel examen dat je bij een externe instantie kunt afleggen. Je wordt door ons opgeleid om het gewenste niveau te behalen zodat je voor het examen kan slagen. Wij kunnen je begeleiden bij de aanmelding voor het examen.

Cursito is niet verantwoordelijk voor de resultaten die je op examens haalt.

Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.


Adressen van locaties

Cursito geeft trainingen op diverse locaties door heel Nederland. Wij werken meestal met flexibele locaties in en rondom het centrum van verschillende steden. Zo proberen wij een locatie aan te passen op de reistijd van de docent en de cursisten.

Voor meer informatie over onze locaties kun je contact met ons opnemen.